DOKUMENTACIJSKO MEMORIJALNI CENTAR HRVATSKIH BRANITELJA DAMIR PINTAR

DOKUMENTACIJSKO MEMORIJALNI CENTAR HRVATSKIH BRANITELJA DAMIR PINTAR

Godine 2006. ZU HVIDR-a Karlovačke županije i Udruzi HVIDR-a Karlovac u Domobranskoj 21 dodijeljen je na korištenje prostor u vlasništvu Republike Hrvatske. Prostor je preuzet u devastiranom stanju, te je aktivnošću hrvatskih branitelja, članova udruga doveden u sadašnje stanje.

U prostoru se održavaju izložbe s tematikom Domovinskog rata, razna predavanja i tribine, sat Domovinskog odgoja, dnevni boravak hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, te su izložene slike hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu na području Karlovačke županije.

Zbog sve veće potrebe i opsega aktivnosti 2013. godine osnovana je udruga Dokumentacijsko memorijalni centar hrvatskih branitelja Damir Pintar. Cilj udruge je prikupljanje građe iz Domovinskog rata, obilježavanje važnih datuma vezanih za Domovinski rat, izdavanje novina Hrvatski branitelj, brošura i knjiga o Domovinskom ratu poput već izdane knjige Neispričane priče hrvatskih branitelja.

Najvažniji cilj Dokumentacijsko memorijalnog centra Damir Pintar je u potpunosti prikupiti fotografije poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu na području karlovačke županije koje će služiti za buduću spomen sobu.

Memorijalni centar
Dokumentacijsko memorijalnog centra
hrvatskih branitelja Damir Pintar