2021.


U tijeku je provedba projekata sufinanciranih od strane:

1. Grad Karlovac pod nazivom „Dnevni boravak za hrvatske branitelje i članove njihovih
obitelji“ u iznosu od 4.000,00 kn
2. Karlovačka županija pod nazivom „Kroz radne aktivnosti do kvalitetnijeg života“ u iznosu od
13.800.00 kn
3. Ministarstvo hrvatskih branitelja pod nazivom „ Sportsko-rekreativnim aktivnostima do
unapređenja zdravlja hrvatskih branitelja“ u iznosu od 20.000,00 kn


PROGRAMI I AKTIVNOSTI UDRUGE:

  • Dnevni boravak za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji
  • Sat Domovinskog odgoja
  • Prikupljanje građe o Domovinskom ratu
  • Organizacija obilježavanja i sudjelovanje u obilježavanjima datuma vezanih za Domovinski rat
  • Izdavanje novina, brošura i knjiga o Domovinskom ratu
  • Održavanje predavanja, tribina i projekcija s tematikom Domovinskog rata

Dnevni boravak hrvatskih branitelja otvoren je radnim danom od 9-13 sati a u svrhu okupljanja hrvatskih branitelja kako bi korisno ispunili svoje slobodno vrijeme. U dnevnom boravku branitelji kroz razne radionice sudjeluju u prikupljanju građe iz Domovinskog rata u vidu fotografija, pisanih i video zapisa, razmjenjuju sjećanja koja se zapisuju i koristiti će za izdavanje novina, knjiga i brošura. Branitelji također prolaze obuku za volontiranje s ciljem da se uključuju u društveni život zajednice i svojim volontiranjem doprinesu zajednici na obostrano zadovoljstvo.

U dokumentacijsko memorijalnom centru periodično se održavaju razna predavanja, tribine i video projekcije s tematikom o Domovinskom ratu, koje su otvorene za građanstvo. Raspored održavanja redovito se objavljuje na izlogu udruge i putem medija.

Branitelji  u dnevnom boravku Rehabilitacijsko edukativnog centra hrvatskih branitelja na Gazi  održavaju  turnire u pikadu, turnir u beli, stolnom nogometu, boćanju, visećoj  kuglani i stolom tenisu.

Sat domovinskog odgoja usmjeren je na djecu školskog uzrasta. Sat traje 45 minuta. Licencirani predavači djecu upoznaju sa tijekom Domovinskog rata na području Karlovačke županije.

Djecu se upoznaje da u prostoru dokumentacijsko memorijalnog centra mogu doći do građe i podataka o Domovinskom ratu za potrebe pisanja seminara i osobne potrebe.

Spomen soba hrvatskim braniteljima – ove godine prikupljeno je 14 fotografija poginulih hrvatskih branitelja. Spomen soba sadrži stalni postav fotografija poginulih hrvatskih branitelja na području Karlovačke županije. Cilj je prikupiti sve fotografije u znak zahvale svim poginulim braniteljima koji su položili živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.